Інспекційна кампанія відділу з питань додержання законодавства про працю

 

ГоловнеуправлінняДержпраці у Дніпропетровській області ІНФОРМУЄ

НА ДНІПРОПЕТРОВЩИНІ АКТИВНО ТРИВАЄ ІНСПЕКЦІЙНА КАМПАНІЯ

Інспекторами відділу з питань додержання законодавства про працю, застрахованих осіб, зайнятість, працевлаштування інвалідів та з питань дитячої праці у Павлоградському регіоні Управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області проводяться заходи державного контролю з питань виявленнянеоформлених трудових відносин.

На підставі рішення керівника органу контролю про проведення інспекційного відвідування, прийнятого за результатами аналізу інформації, отриманої в ході проведення інформаційного відвідування відповідно до п. 28 Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю від 21 серпня 2019 р. № 823, головними державним інспекторами відділу Ялинною Владиславою та Старіковою Наталією було здійснено інспекційне відвідування фізичної особи-підприємця, що здійснює діяльність у м.Павлоград, з питань виявлення неоформлених трудових відносин. В ході інспекційного відвідування було встановлено, що фізичною особою-підприємцем використовувалась праця 2 неоформлених працівників. За результатами інспекційного відвідування складено акт, роботодавцю винесено припис про усунення виявлених порушень, вручено попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю та складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.3 ст.41 Кодексу України, який направлено до суду.

Під час інспекційного відвідування працівникам наголошено на переваги задекларованої праці, а саме: заробітна плата не нижча за мінімальну; безпечні та здорові умови праці; загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття, від нещасного випадку на виробництві, на випадок тимчасової непрацездатності тощо. За результатами проведеної роботи укладено трудові відносини з 2 особами.

Нагадуємо, що фактичний допуск працівника до роботи без належного оформлення трудових відносин тягне за собою адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність.

Відділ з питань додержання законодавства про працю, застрахованих осіб, зайнятість, працевлаштування інвалідів та з питань дитячої праці у Павлоградському регіоні ГУ Держпраці у Дніпропетровськійобласті

Прийомгромадянздійснюєтьсящопонеділка з 10.00 до 16.00 години за  адресою: м. Павлоград, вул. Соборна, 76, каб. 18 – 19.

Консультаціїнадаються за телефоном 050-987-21-84.

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Обгрунтування поточного ремонту

Обгрунтування закупівлі

План роботи атестаційної комісії ІІ рівня. Графік засідання атестаційної комісії ІІ рівня. Список педагогічних працівників, які атестуються у 2024 р. атестаційною комісією ІІ рівня Відділу освіти Дубовиківської сільської ради